Понад 70 учасників: Як у Франківську пройде "Свято винограду та вина"


25-26 серпня на площі Ринок розгорнеться ярмарок-фестиваль "Свято винограду та вина".

Організаторами дійства є Івано-Франківська обласна громадська організація "Клуб Виноградарі Прикарпаття" та виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

У святі братимуть участь більше 50-ти учасників з різних куточків України, які представлятимуть понад 20 сортів винограду і більше 25-ти видів вина.

Заступник голови ГО "Клубу виноградарів Прикарпаття" Василь Зварич , зазначає, що з кожним роком винограду стає більше, а вино - якісніше. Наразі на фестивалі зареєстровано понад 70 учасників свята.

"З цікавинок буде дегустація грону винограду, будемо вибирати найкраще. Це добре, бо люди, які бажають посадити виноград, зможуть уявити, що в них може вирости.
Також буде дегустація вина, яке оцінюватиме професійна комісія",-
додає Зварич.

Крім того, у середмісті проходитимуть семінари на теми виноградарства, де фахівці ділитимуться досвідом висадки, догляду, боротьби з шкідниками та секретами виробництва.

"Фестиваль набуває міжнародного значення, адже цьогоріч до Івано-Франкіська приїжджають представники із Молдавії. Важливо, поширити дослід виноградарства. Це добре доповнення до Дня Незалежності, свято підсилить культурну програму",- зауважує заступник міського голови  Богдан Білик.

Зокрема, для франківців виступатимуть місцеві професійні та аматорські колективи.

Урочисте відкриття відбудеться 25 серпня о 12:00 на площі Ринок.