Понад 700 прикарпатців цьогоріч пішли на службу за контрактом


Сьогодні, 31 серпня в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті провели брифінг для ЗМІ.

Як розповів т.в.о. військовий комісар області Юрій Верановський, наразі немає потреб оголошувати сьому хвилю мобілізації.

Водночас зараз військомати обдзвонюють бійців АТО та пропонують їм підписати контракт. Також у них є змога самим вибрати частину у якій вони хочуть нести службу.

З початку року на військову службу за контрактом у ЗСУ вже прийнято більше 46 тисяч осіб та 6 тисяч офіцерів.

"Свій внесок у підвищення обороноздатності держави робоять і патріоти з Прикарпаття. Зокрема з початку року контракт зі Збройними Силами України уклали більше 700 осіб. У другому півріччі військовими комісарами області відібрано на військову службу за контрактом 200 осіб, з низ 160 вже уклали контракт", - повідомив Верановський.

Військовослужбовець додав, що особи рядового складу підписують контракт на 3 роки, сержантського та старшинського складу на 3-5 роки та особи, які звільненні від військової служби під час особливого періоду - 6 місяців. Одним із бонусів служби за контрактом є висока зарплатня. Зокрема, для рядових - 11 тисяч гривень, сержантів старшинського складу - 12 400, та офіцерів - 13 780 тисяч гривень.