Понад третину мешканців Івано-Франківська ніколи б не проголосували за Олександра Шевченка


Сьогодні, 12 жовтня дослідницька компанія «Ю.С.С.» підбила підсумки опитування на тему «Електоральна ситуація на виборах депутатів Івано-Франківської міськради та міського голови».

Було опитано тисячу респондентів, віком від 18 років, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як показують результати дослідження, більша частина опитаних мешканців Івано-Франківська готова взяти участь у голосуванні на місцевих виборах.

За словами Олексія Біловола, на міського голову згідно результатів опитування можна виділити чотирьох кандидатів, між якими розгорнеться боротьба за мерське крісло. Серед лідерів – Ігор Насалик - 23,5%, Віктор Анушкевичус - 19,0%, Руслан Марцинків  - 16,8% та Олександр Шевченко - 13,2%.

Водночас, у респондентів поцікавилися «За кого з кандидатів на посаду Івано-Франківського міського голову ви не проголосували б за жодних умов?». Так, антирейтинг очолив Олександр Шевченко – 33,7% . 

Згідно з результатами опитування, якщо б вибори депутатів Івано-Франківської міськради відбулися на початку жовтня, найбільше голосів набрали б партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та ВО «Свобода». За них мають намір проголосувати  21,3% та 18,2% опитаних. На третьому місці ВО «Батьківщина» - 11,3%. Натомість 10,3%  франківців кажуть, що не братимуть участь у виборах, також 15,% не змогли відповісти.

До слова, результати опитування відрізняються від тих які проводила дослідницько-консультаційна агенція «Galсоц».