Понад три сотні учасників АТО очікують на квартири в Івано-Франківську


На квартирному обліку в Івано-Франківську станом на 24 березня перебуває 354 учасники АТО, з них - шестеро сімей загиблих учасників АТО.

Про це під час оперативної наради повідомив директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Водночас міський голова поцікавився, чи ці дані враховують тих, хто вже отримав квартири.

"Цього тижня ще маємо давати квартири. Ви це вираховуєте? Аби не було так, що людина отримала квартиру і далі є у черзі", - поцікавився Марцінків.

Семенюк пояснив, що міська асоціація учасників АТО самостійно визначає, хто отримає квартир першим, тож це питання не до них. Втім, заступник мера Олексій Кайда порадив посадовцю скординувати роботу з асоціацією. Підкресливши, що квартири надаються за рахунок виділення міської землі для забудівників, які натомість дають квартири для бійців. Тож черга має бути одна.

Водночас, в черзі на отримання земельних ділянок перебуває 729 учасників АТО. Наразі 86 з них якраз виробляють необхідні документи на оформлення землі.

Також чиновник зауважив, що 97 учасників АТО перебувають на обліку у центрі зайнятості у статусі безробітних.

«Справді багато зроблено, але треба далі працювати. І над виділенням землі, і над виділенням квартир та матеріальної допомоги", - підкреслив міський голова.

Окрім того, Руслан Марцінків повідомив, що наприкінці квітня у планах поїздка у зону бойових дій.

"Тож працюйте з комунальними підприємствами та структурним підрозділам МВК над формуванням гуманітарної допомоги. Привеземо воїнам частинку великоднього настрою і подякуємо за неймовірний подарунок - зустрічати свята в мирі та сімейному колі. Війна триває, тому треба допомогати», - зазначив свободівець.

Нагадаємо, сьогодні на оперативній нараді також йшлося про те, що у День сміху франківці вийдуть на весняну толоку,  в Івано-Франківську призначили нового головного медика, та франківець продовжував красти торф у присутності поліції.