Понад вісім тисяч прикарпатців переховуються від мобілізації


За час проведення першої черги четвертої хвилі мобілізації на Прикарпатті план виконання мобілізаційних ресурсів складає 82%.

Про це під час колегії в Івано-Франківській ОДА доповів заступник в. о. військового комісара в області підполковник Юрій Вороновський, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Зокрема, мобілізація солдатів і сержантів виконана на 88%, офіцерів - 53%. Щодо постачанню автомобільної та тракторної техніки, то план виконаний на 100%.

"Якщо дивитись виконання плану мобілізації окремо по районах, то ситуація наступна. Найвищі показники в Надвірнянсько-Богородчанському об’єднаному районному військовому комісаріаті, де цифра досягає майже 110%. Івано-Франківський міський комісаріат виконав план на 104%. Коломийський - 94%, Долинський - 88%, Калусько- Рожнятівський ОРВК - 77%, Снятинсько-Городенківський ОРВК - 68%, Косівсько-Верховинський - 65%, Галицько-Рогатинський - 48%, Тисменецько-Тлумацький ОРВК - 39%", - зазначив Юрій Вороновський.

Як зауважив підполковник, з такими показними Прикарпаття перебуває на восьмому місці за планом виконання мобілізації в Україні загалом.

"Щоб там хто не казав, у нас ще є час виконати план до 100%. Тож прошу представників місцевої влади - селищних та міських голів, голів рад всіх рівнів - допомогти нам у цьому. Загалом у нас є порозуміння на місцях, тим не менш є певні проблеми з оповіщенням. Маємо випадки, коли деякі сільські голови фактично зривають мобіліцізацію, відмовляючись брати повістки", - зазначив представник військомату.

За словами, бажає кращого і стан здоров'я населення краю.

"Було викликано для проходження військово-лікарської комісії більше 5 тисяч військовозобов'язаних. І з них виявилось 25% придатних, 30% - непридатних, 45% -направлених на дообстеження. Також варто зазначити ще одну проблему - багато військовозобов'язних знаючи про мобілізацію не перебувають за зазначеною адресою. На сьогодні подано в розшук більше 8 тисяч військовозобов'язаних, які уникають мобілізації " - наголосив підполковник Вороновський.