Пора кардинально вирішувати проблему сполучення Буковини та Прикарпаття із іншими регіонами, - міністр


В міністерстві інфраструктури говорять про старт робіт з електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця.

Про це в соціальній мережі Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Як відомо, сьогодні минає 150 років як перший поїзд проїхав по новозбудованій колії за маршрутом Львів – Івано-Франківськ – Чернівці. 

"Проте чудово розумію, що не всі жителі цієї частини України задоволені якістю залізничного сполучення в регіоні. Добре обізнаний із проблемою сполучення Чернівців із іншими регіонами нашої країни. Світовий досвід категоричний – без сучасної системи транспортного сполучення неможливо побудувати сучасну економіку. Глибоко переконаний, що вже настав час почати кардинально вирішувати проблему сполучення Буковини та Прикарпаття із іншими регіонами. Це має стати одним із ключових пріоритетів в найближчі роки. Реалізація цього проекту дозволить не лише забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але й дозволить відкрити заново туристичний потенціал Буковини та Прикарпаття і стимулювати залучення сюди інвестицій. У свою чергу це призведе не лише до появи нових робочих місць у регіоні, але й до зростання рівня добробуту його жителів", - написав міністр.

Омелян запевняє, що міністерстві  спільно з СЕО УЗ обговорять можливість розпочати роботи із електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця.

"Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців за 2 години 20 хвилин. Це має бути перший партнерський проект між урядом та оновленою Укрзалізницею і реалізовуватись за безпосередньої підтримки держави", - зазначив міністр.