Поради дієтолога: корисні продукти, які треба їсти щодня


Не секрет, що для нормального функціонування організму та збереження молодості і краси, ми повинні щоденно вживати достатню кількість вітамінів та мікроелементів.

Однак, на які саме продукти харчування варто звертати увагу,  розповіла дієтолог програми Сніданок з 1+1.

Зелений чай

Додайте до щоденного раціону декілька чашок зеленого чаю і ви нормалізуєте імунітет, покращите стан нервової системи. Окрім того, незабаром ви помітите, що напій допомагає без будь-яких зусиль позбутися зайвих кілограмів.

Зелений чай - джерело антиоксидантів, які очищують організм та покращують загальний стан. Окрім цього, напій пришвидшує обмін речовин в організмі.

Кисломолочні продукти

Кисломолочні бактерії та корисні мікроорганізми, які містяться в кефірі, йогурті, заквасці відновлюють мікрофлору кишечника та покращують роботу клунково-кишкового тракту.  

Дієтолог радить вживати кефір, адже напій не викликає алергічну реакцію, має заспокійливу дію, гарно перетравлюється та засвоюється організмом людини.

Якщо ж до кефіру додати спеції, він допоможе легко позбутися кількох зайвих кілограмів. Пікантний напій прискорює обмін речовин та розщеплює зайвий жир.

Волоські горіхи

Волоський горіх називають деревом життя, адже горіхи містять безліч живильних речовин і вітамінів. Продукт багатий на поліненасичені жири - речовини, які організм самостійно не синтезує, однак має в них потребу для забезпечення життєдіяльності.

Всього 5-7 волоських горіхів щодня допоможуть покращити імунітет, зміцнити стінки судин, а отже попередити ризик розвитку хвороб серця і судин. Горіхи також позитивно впливають на нервову систему, тому їх радять вживати людям, які схильні до нервових зривів та часто піддаються стресам.

Риба

Риба також є джерелом поліненасичених жирних кислот.

Не обов’язково купувати дорогі форель та сьомгу, адже необхідну організму дозу корисних речовин містять також більш бюджетні варіанти, такі як сардини та оселедці. 100 грамів риби щодня забезпечать організм добовою нормою жирних кислот.

Овочевий суп

Легкий та корисний овочевий суп допомагає легко позбутися відчуття голоду та очистити організм від токсинів. У світі стала надзвичайно популярною дієта на основі супів - супінг. 

Чорний шоколад

Особливо приємна новина для ласунів: їсти шоколад дієтологи радять щодня. Щоправда, в обмежених кількостях. 50 грамів шоколаду кожного дня підвищують імунітет, покращують розумову діяльність і знімають стрес. Окрім цього, шоколад чудово відновлює працездатність та покращує розумову діяльність.