Порошенко не підтримав петицію про розблокування Вконтакте


Президент зазначив, що соцмережа використовується спецслужбами РФ для поширення російської пропаганди.

Президент України Петро Порошенко відхилив петицію про розблокування забороненої соціальної мережі «Вконтакте». Про це повідомила 29 червня прес-служба українського президента, пише Тиждень.ua.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що соцмережа Вконтакте "широко використовується російськими спецслужбами для поширення російської пропаганди" та проведення "спеціальних інформаційних операцій". 

"Виходячи з пріоритетів національних інтересів України, ураховуючи реальні загрози національній безпеці України, посягання на державний суверенітет України та її територіальну цілісність, територіальні претензії з боку Російської Федерації та втручання у внутрішні справи України, розвідувально-підривну діяльність спеціальних служб Росії, посягання на права і свободи українських громадян та намагання маніпулювати суспільною свідомістю, застосування до російського холдингу “Mail.ru Group” та інших російських інтернет-компаній терміном на 3 роки спеціальних економічних та обмежувальних заходів на сьогодні є адекватним законним заходом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що блокування Вконтакте "захищає українців" від маніпулювання.
"Підтримання електронної петиції щодо скасування блокування інтернет-ресурсу “Вконтакте” вважаю неможливим", - заявив Порошенко.

Як повідомлялося, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Указ набуває чинності в день опублікування.

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси "Mail.ru", "Яндекс", "ВКонтакте" і "Однокласники", а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, "Первый канал".

Загалом у списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.