Porto Franko. Лекторій: ДМИТРО БОГОМАЗОВ


14-18 червня в Івано-Франківську проходитиме мистецький фестиваль Porto Franko. Заходи відбуватимуться на дев'яти локаціях

У рамках фестивалю прочитає лекцію Дмитро Богомазов.

Місце проведення: Театр Кіно «Люм’єр» – веранда (вул. Грушевського, 3), 15 червня, 13:00

Дмитро Богомазов — український театральний режисер, театральний педагог, член Національного союзу театральних діячів України. Заслужений діяч мистецтв України.
Національна премія України ім. Т.Г.Шевченка за 2013 рік – за спектаклі «Гамлет» В. Шекспіра Одеського академічного українського музично-драматичного театру імені В. Василька, «Гості прийдуть опівночі» А.Міллера Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра і « Щуролов »О. Гріна Київського театру« Вільна сцена».

У 1995 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. Карпенко-Карого. За дебютний спектакль в якості режисера ( «Чарівниця», 1993 г.) був удостоєний премії «Київська пектораль».
Працював в Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра, в 2001 р заснував театр «Вільна сцена», який в 2011 р об’єднався з Театром на Лівому березі.
Поставив понад 30 вистав в Україні, Росії, Польщі, Франції, в т. ч. «Трохи вина, або 70 обертів» за Л. Піранделло, «Обманута» по Т. Манну, «Філоктет-концерт» за Софоклом, «Морфій» по М. Булгакову, «Роберто Зукко» по Б.-М. Кольтес, «Гамлет», «Отелло», «Сон в літню ніч» за У. Шекспіром, «Войцек» по Г. Бюхнеру і ін.

Керує акторським курсом в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення. Лауреат кількох театральних премій і фестивалів, вважається одним з провідних українських режисерів-експериментаторів.