Porto Franko: Станиславів. Станіслав. Івано-Франківськ. Оцифроване відео.


З 13 по 17 червня на Porto Franko 2018 злітає кінокомісія Івано-Франківська (IF.Film Commission) На другому поверсі Палацу Потоцьких глядач має можливість познайомитися зі старими оцифрованими відео міста та сучасним відео-артом.

Організатори запевняють, що будуть унікальні відео, котрі занурять в атмосферу справжнього польоту. Кожен зможе відчути себе на борту літака, що віднесе вас у старий Станиславів із м’якою посадкою в сучасному Івано-Франківську.

Відвідання еспозиції відбувається за умови придбання денних квитків на всі програми, що проходять на Палаці Потоцьких. Квиток діє з 11:00 до 19:00. Вартість квитків – 40 грн.

Коридор: Відео польоту спроектоване на стіни в коридорі з першої хвилини створить враження перебування у на борту літака.

Кімната 1 (рухаємося по лівому боці): Станиславів. Перші віднайдені відео. 1917 – 1944 рр.

Станиславів у Першій Світовій війні, сім’я Ліберманів на Бистриці (з архіву Стівена Спілберга), Коронація ікони, німецькі та угорські війська під містом та неймовірні кадри 1941 року – угорська влада, яка пробула у місті близько двох місяців передає свої обов’язки німцям. (віднайдені у Москві)

Кімната 2: Станіслав. Повоєнний період. 1944 – 1962 рр.

Запрошуємо на борт «Станіслав». Починаємо ретроспективний політ з року 1944 – приходу радянських військ в місто. На посадку йдемо символічно – день космонавтики або ж Юріїв день 1962 року.

Кімната 3 (по правому боці): Івано-Франківськ. Радянська доба. 1962 – 1991 рр.

У 1962 році місто вкотре переіменували. Зі вже звичного за роки Станіслава на Івано-Франківськ. У цьому довготривалому періоді ми політаємо з медиками над містом, відкриємо кінотеатр «Космос», музей атеїзму та пам’ятник Леніну – від яких і сліду не залишиться у нашому наступному незалежному польоті.

Кімната 4: Івано-Франківськ. Незалежність. 1991 – 2018 рр.

Четверта кімната – політ незалежного відео-арту. Роботи митців з Франківщини від 90-х і до сьогодні. Мох (Олег Гнатів) та Тарас Прохасько, Ростислав Котерлін, Ярослав Яновський, Маріанна Глинська, Олексій Гуз та «Сеанс 11», Cube, I’m-Local, Сергій Григорян зі зверненням з Космосу.