Порятунок сина і купівля двигуна: Двоє прикарпатців попались на гачок пройдисвітів


Поліція розшукує злочинців і звертається із застереженням до громадян бути пильними, піддавати сумніву і перевіряти будь-яку інформацію, а не беззастережно і негайно виконувати волю пройдисвітів.

Нещодавно до Калуського ВП за допомогою звернулася 64-річна пенсіонерка, яка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Заявниця розповіла, що їй на мобільний телефон зателефонувала невідома особа та, представившись працівником поліції, повідомила, що її син затриманий правоохоронцями за злочин, пов'язаний із обігом наркотиків.

Аби його нібито відпустили, вона повинна перерахувати гроші в сумі 2000 гривень. Схвильована жінка одразу ж пішла до першого терміналу та перерахувала вищевказану суму. 

Друге повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 40-річного франківчанина. Чоловік розповів про те, що наприкінці минулого місяця на Інтернет-сайті він побачив оголошення про продаж блоку двигуна. Поспілкувавшись із «продавцем», чоловік переказав кошти в сумі 2900 грн. на вказаний банківський рахунок, як передоплату за товар. Після чого зв'язок із продавцем було втрачено.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області