Пост-святкові несподіванки


Природа не дала можливості паскам, шинці і яйкам спокійно перетравитися у шлунках, потім додала драйву політика і екзотика.

Порядні і не дуже люди сходили до церкви і думали, що вже мають гарантовану індульгенцію. В Вищого розуму була з цього приводу своя думка, і після обливаного по Галичині трошки шваркнула стихія. Ламалися, погано закріплені білборди і дерева, особливих жертв і руйнувань не було, але в людей з неміцною психікою пришвидшився метаболізм і сантехніка мала роботу, пише Zбруч.

Зрештою недоповалені дерева спиляли, а візуальну рекламу відновили, як змогли. Потім, наприклад, в Тернополі подумали і згадали, як «Скрябін» 20 років тому співав «Щось зимно». Прохолодно в Файному місті стало на початку тижня, а до його кінця місцеві райці вирішили, що пасує відновити опалення в дитячих садках, школах і лікарнях після Провідної Неділі. Що буде в понеділок не дуже знає Гідрометцентр, але тернопільські мудрі люди вже проконсультувалися з небесною канцелярією, і дійшли зрозумілого їм висновку.

 

Дивно, що така конструкція не впала, коли біля неї просто проходили люди з мінімальним метеоризмом

Найзворушливіша подія знову таки сталася у відомстві «силовиків». Прикордонникам не дали нормально засвоїти пасхальний набір три «шахтаря». Колись якийсь добрий чоловік, що ловить на нашому рубежі незрозумілих перехожих, обов’язково напише мемуари, і використає там таку інформацію від прес-служби Мостиського прикордонного загону. Там казали, що прикордонний наряд відділу «Смільниця», який охороняє частину гірської ділянки українсько-польського кордону, затримав трьох невідомих африканської зовнішності, які в обхід пункту пропуску пішки прямували до Польщі. Тепер насолоджуємося цитатою: «Згодом прикордонники з’ясували, що затриманим від 26 до 27 років. Всі вони – колишні студенти вищих навчальних закладів Тернополя та Івано-Франківська, які після відрахування, у незаконний спосіб мали намір дістатися Євросоюзу.  Кінцевою метою студентів було потрапити до Німеччини, а легендою те, що вони є біженцями з Донбасу».

Колеги легендарного Карцупи, крім того, повідомили, що затримані розповідали прикордонникам вигадані історії про те, що вони вже довгий час проживають на Донеччині, а через бойові дії втратили всі документи і в такий спосіб рятуються від війни. Закінчилося все добре – суд і «шахтарям» виписали штраф у розмірі 3400 гривень на кожного.

Тепер мандрівників депортують на їх батьківщину. Яким чином це можна зробити? У Львові тішаться, що маємо «вільне небо», і турецький лоу-кост, який хоче нас возити, міг би зробити таку собі імпровізацію – взяти на борт до Сьєрра-Леоне «шахтарів» і кілька десятків любителів екстремальних почуттів зі Львова. За мінімальні гроші перевізники б мали прекрасний промоушн.

 

Можливо, саме ці хлопці після пошуків алмазів у себе на батьківщині і здобуття освіти на Галичині, вирішили рушити до Шварцвальду

А закінчився тиждень боротьбою з «червоними», а не чорними. «Заборонити на території Івано-Франківської області діяльність Комуністичної партії України, Партії регіонів, Опозиційного блоку і Партії розвитку України як таких, що суперечать національним інтересам і порушують права та свободи громадян України», - так постановила Івано-Франківська обласна рада.

У той самий час під стінами Львівської обласної ради якісь люди під червоними знаменами, говорили про справедливість, і акцентували, що за таку саму справедливість вони стояли на якомусь майдані. І не поясниш таким громадянам, що Шварцвальд для них зовсім недоступний, Сьєрра-Леоне – далеко, а до Донецька можна доїхати годин за дванадцять.