Повітряний порт: Організатори Porto Franko привідкрили завісу таємничості цьогорічного фестивалю


Сьогодні, 3 березня, в франківському аеропорту відбулась робоча зустріч організаторів фестивалю Porto Franko 2018.

Зокрема організатори привідкрили завісу таємничості, що чекає франківців і гостей міста в червні, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

Як розповів директор обласного музично-драматичного театру Ростислав Держипільський, цьогоріч Івано-Франківськ перетвориться на повітряний порт. І саме аеропорт стане однією з локацій фестивалю.

Вже втретє фінасовим партнером фестивалю є благодійний фонд «Україна інкогніта» Анатолія Матвієнка.

"Найголовніше, що ми не ховаємося, а підіймаємося над проблемами. Вже 27 років ми блудимо і я сподіваюся, що такий "повітряний" фестиваль допоможе нам піднятися над землею і побачити якесь рішення", - зауважив Матвієнко.

Водночас відома акторка з Франківська Ірма Вітовська зауважила, що вона дуже пишається, що її рідне місто стало таким мистецьким портом.

"Дай Бог щоб цей фестиваль тривав і надалі. Ви будете здивовані, які колективи приїдуть цього року. З ними було дуже важко домовитися, але для організаторів  Porto Franko немає нічого неможливого", - жартує Вітовська. 

За словами президента фестивалю Романа Григоріва дискусії щодо формату фестивалю були довгі, але всі відразу вирішили, що це має бути повітряний порт.

"Франківськ сьогодні є туристичним центром, а ми його хочемо зробити ще і футуристичним центром. Тема повітря була вибрана не випадково, адже повітря - це життя. І ми не відміняємо морську тематику, а доповнюємо наш порт повітрям, яке є рухом та життям", - підсумував Григорів.