Позивний "Бандерас": У Франківську стартували дні українського кіно


Сьогодні, 17 жовтня в Івано-Франківську стартують Дні українського кіно. Відкрили їх показом стрічки "Позивний Бандерас". Також у Люм'єрі відбулась зустріч з творчою групою фільму.

"Раніше всі кінофестивалі обмежуватись стрічками через брак фільмів. Дуже радий, що зараз кінотеатри повинні обирати, який фільм обрати для глядачів, а який оминути увагою. Фільмів є дуже багато і вони різних жанрів. У Франківську відкриють фільмом "Позивний Бандерас", який зараз дивляться всі бійці на сході. Стрічка спростовує багато міфів. Цей фільм - не пропаганда, а можливість показати реальність", - зауважив міністр культури Євген Нищук.

За словами директора кінотеатру Лідії Шкрібляк, зараз українські фільми збирають такі ж суми за прокат, як і іноземні.

Позивний Бандерас» — український військовий детективний фільм режисера Зази Буадзе. Сценарій стрічки, написаний Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим має в основі щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО.

Режисер фільму Заза Буадзе зауважив, що фільм зробили для українського глядача. Бюджет фільму склав понад 40 мільйонів гривень.

"Фільм не тільки про війну, він ще про людське життя, стосунки... Якщо глядач отримує позитивний заряд - фільм живе. Дуже сподіваюсь, що глядач відчує наш біль та любов", - розповів Буадзе.

Зйомки фільму відбулись серед степів Херсонщини та Одещини. Окрім реквізитів залучити чимало справжньої військової техніки, яку надало Міноборони України.

Дія фільму розгортається восени 2014 року. Група розвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнко (позивний "Бандерас") дізнається про підготовлювану диверсію російського підривника Ходока. Все ускладнюється тим, що події відбуваються поруч з рідним селом Саєнко, де він не був уже кілька десятків років. Жителі селища вважають Антона зрадником, а бійців ВСУ - ворогами.

"Мій герой військовий контррозвідник, це людина - військовий за покликанням. Зараз такі люди почали завдяки війні з'являтись знову", - розповів актор, який зіграв головну роль, Олег Шульга.