Працівницю Богородчанського військкомату, яку спіймали на хабарі, оштрафували на 25,5 тисяч гривень


Івано-Франківський міський суд виніс вирок т. в. о. начальника відділення комплектування Богородчанського районного військового комісаріату, яку у червні затримали на хабарі 900 доларів працівники СБУ.

Нагалаємо, гроші хабарниця взяла двома частинами по 300 та 600 доларів. Правоохоронці затримали її під час отримання другої частини хабара та відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. ст. 368 ККУ (одержання хабара).

Втім, до суду прокуратура передала обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 – зловживання впливом, пише Курс

Як йдеться в рішенні суду, в лютому 2016 року до підсудної звернувся мешканець Коломиї з проханням допомогти ухилитися від призову. Вона обіцяла вплинути на працівників Коломийського міського військкомату та повідомила, що її послуги коштують 900 доларів.

9 червня поблизу обласного військового комісаріату працівниця Богородчанського РВК отримала першу частину неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів, а 16 червня – ще 600 доларів на тому ж місці.

29 липня 2016 року між обвинуваченою та прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону Західного регіону було укладено угоду про визнання винуватості, за якою сторони узгодили покарання у розмірі 25,5 тисяч гривень.

Суд затвердив угоду, зобов’язав підсудну сплатити штраф та заборонив їй на три роки обіймати посади, пов'язані із використанням функцій представника влади, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності.