Працівники Івано-Франківського Пенсійоного фонду ігнорують виконання своїх службових обов’язків


Під час прокурорської перевірки виявлено порушення у діяльності посадовців івано-франківського управління Пенсійного фонду.

Встановлено, що працівники управління Пенсійного фонду не повною мірою вживають передбачені законом заходи, щоб стягнути заборгованість зі сплати обов’язкових внесків. 
Зокрема, службовці своєчасно не направляють боржникам вимоги про сплату боргу, а також  зволікають при направленні даних документів до виконавчої служби  для стягнення боргу в примусовому порядку. 

Крім того, дані посадовці не вживають адекватних заходів щодо задоволення кредиторських вимог арбітражними керуючими,  які здійснюють процедури санації чи ліквідації підприємств. 

Так, у жодному з випадків працівники Пенсійного фонду обласного центру не ініціювали питань про дисциплінарну відповідальність арбітражних керуючих чи відсторонення їх від виконання обов’язків.  

Наслідком такої неналежної роботи є те, що заборгованість тривалий час не погашається та продовжує зростати, і на сьогодні становить 25,6 млн. гривень, з яких 8,3 млн. гривень – заборгованість підприємств-банкрутів.

За результатами перевірки прокуратурою міста Івано-Франківська внесено подання начальнику УПФУ м. Івано-Франківська з вимогою усунення виявлених порушень, вжиття додаткових заходів для стягнення боргу та притягнення до відповідальності винних осіб.