Правоохоронці: "Війна" на дорогах Прикарпаття забирає набагато більше життів, ніж АТО


Сьогодні, 2 грудня в Івано-Франківську провели круглий стіл на тему: «Безпека дорожнього руху під час реформи правоохоронних органів».

На нього завітали правоохоронці, представники влади, духовенства, громадські активісти та експерти. Учасники круглого столу обговорили проблематику дорожньо-транспортного руху на Івано-Франківщині та шляхи максимального зменшення кількості ДТП заради збереження життя та здоров’я прикарпатців, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На Прикарпатті триває реформа правоохоронних органів, внаслідок якої Державна автомобільна інспекція ліквідована, а нова Національна патрульна поліція в Івано-Франківській області ще остаточно не сформована. Фактично нагляд за безпекою руху на Івано-Франківщині відсутній. Тож це є однією з причин великої кількості дорожньо-транспортних пригод, в тому числі з летальними наслідками.

«Війна на дорогах забирає набагато більше життів ніж АТО. Загалом з початку року на дорогах Прикарпаття трапилося 494 ДТП, з них загинуло 99 осіб та 633 травмовано», - повідомив заступник управління превентивної діяльності Національної поліції в області Василь Василик.

За його словами, з 6 листопада до 1 грудня  трапилося 55 ДТП, в яких загинула 21 людина. Минулого року їх було 31. Дев’ять з 55 трапилися з вини водіїв, які були в стані алкогольного сп’яніння.

Опісля Василик озвучив статистику зростання ДТП в районах. Зокрема, В Богородчанському районі – 19 проти 10, Верховинському – 10 проти 5, Галицький – 6 проти 2, Долинський – 29 проти 14 та Івано-Франківськ 138 проти 90.