Правоохоронці вважають, що інцидент з розбещенням неповнолітніх франківчанок стався через брак виховання


В поліції прокоментували гучний скандал з неповнолітніми дівчатами з Івано-Франківська. Вони стали учасницями сексуальних оргій з іноземними студентами з Африки та Близького Сходу.

У Тернопіль їх доправили автобусом у “подарунок” землякам. Завдяки активістам злочин набув розголосу і змусив правоохоронців діяти. Дівчат визволити і помістили у реабілітаційний центр. Організатори сексуального злочину та їх тернопільські “соратники” дають свідчення, проте розгулюють на свободі. Судячи з статей Кримінального кодексу, які їм інкримінують, любителі неповнолітніх українок відбудуться умовними термінами, інформує За збручем.

Дівчатам, які стали жертвами сексуального робства – 12 та 13 років, вони з неблагополучних сімей. Про те, що діти можуть перебувати на конкретній квартирі тернопільських поліцейських повідомили франківські колеги.

«Коли поліцейські прибули за вказаною адресою, двері були закриті, ніхто не відкривав. Ми встановили спостереження. Коли прибув автомобіль із арабами, ми в них з’ясувало, чи їм щось відомо про дівчат. Тоді вони зателефонували і вийшли дві дівчини які стверджували, що вони тернополянки. Але коли поліцейські почали задавати їм інші питання, щодо батьків, то вони зізналися, що прибули з Івано-Франківська», – розповів начальник управління Національної поліції Олександр Богомол.

Слідчим вони заявили, що начебто запевнили іноземців у тому, що їм уже 17 років.

Тим часом мати однієї з дівчат уже звернулася до поліції із заявою, що не має жодних претензій, і щоб справу закрили.

«Але це не приватне обвинувачення, нам тут не треба заяви про злочин. Ми в будь-якому разі розслідуватимемо дане провадження. До 2-3 тижнів повідомимо громадськість про результати. Якщо вину іноземців буде доведено, їм загрожує 5 років позбавлення волі. Попри те, що вони іноземці, судитимуть їх в Україні і нестимуть вони відповідальність за українським законодавством», – розповів Богомол.

За його даними, загалом дівчата їхали до арабів в Полтаву. Тернопіль був для них лише «перевалочним пунктом».

Як зазначив головний поліцейський області, даний інцидент також засвідчив проблему браку виховання дітей в окремих українських сім’ях.