Правоохоронці виявили та знищили посіви маку у двох районах


З кінця травня по вересень поліція проводить оперативно-профілактичну операцію «Мак», у рамках якої здійснюються заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Вчора, під час проведення цільових відпрацювань правоохоронці виявили посіви маку в Коломийському та Снятинському районах на присадибних ділянках домогосподарств місцевих мешканців.

У загальному поліцейськими вилучено та направлено на експертизу понад дев΄ять сотень стебел маку. У всіх випадках громадяни переконували, що мак посадили не з метою збуту, а для використання у кулінарних цілях.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження передбачені ч.1 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального Кодексу України.

Такі дії караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.