Правий сектор протестує проти реєстрації "Опозиційного блоку" на Прикарпатті


"Правий Сектор Івано-Франківщини" висловлює протест проти реєстрації "Опозиційного блоку" та існування на Івано-Франківщині КПУ.

Про це йдеться на сторінці "Правого сектору" у Facebook, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"У зв’язку з реєстраціє в Івано-Франківській області партійного осередку «Опозиційного блоку», який, очевидно, має на меті взяти участь у місцевих виборах, покладаючись на підтримку громади, керуючись Основним Законом України, висловлюємо протест проти дій керівництва Головного управління юстиції в Івано-Франківській області". - йдеться у заяві

ПС резюмує, що «Опозиційний блок» є трансформацією Партії регіонів, причетної до трагічних подій Майдану та розстрілу Небесної сотні. Тож лідери і представники цієї політичної сили мають понести правову відповідальність, оскільки неодноразово висловлювалися та діяли на підтримку сепаратизму на сході України. 

"На підставі ст. 37 Конституції України, яка вказує на те, що «Утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняються», розцінюємо факт реєстрації «Опозиційного блоку» в нашій області та й Україні як такий, що порушує законодавство", - заявлюють активісти.

Окрім того, Правий сектор зазначає , що в Івано-Франківській області та Україні продовжує свою діяльність антиукраїнська КПУ.  Тому "факт реєстрації цих політичних утворень та їх діяльність вони розцінюють як сприяння антиукраїнським силам з боку державних установ".

Також, у разі відсутності належного реагування правоохорців активісти "залишають за собою право в будь-який спосіб протидіяти всім антиукраїнським силам"

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня в Івано-Франківську офіційно зареєстрували “Опозиційний блок”.