Представники прикарпатського санаторію кажуть, що головний лікар їм погрожував звільненням


Сьогодні, 22 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати заслухали звіт головного лікаря «Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій  «Смерічка»», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами головного лікаря КЗ «Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій  «Смерічка»» Романа Мисюги, діяльність була спрямована на реабілітацію на позалегеневі форми туберкульозу, остеохондропатії, дегеративно-дистрофічні зміни кісткового скелету, реабілітацію хворих після перенесених форм туберкульозу.

Загалом санаторій розміщено у п’яти корпусах. Він додав, що в останні три роки вкрай напружена ситуацій з фінансуванням санаторію.

«Цього року у неоплачувану відпустку пішли 106 працівників, а це – цілий штат разом з головним лікарем», - зазначив Мисюга.

Водночас депутати підняли питання про те, що люди відмовляються від путівок у санаторій через жахливі умови перебування. Окрім того також йшлося про будівництво очисних споруд.

Депутат від Яремчанського округу Андрій Марійчин зазначив, що люди неодноразово зверталися до нього про те, що необхідні кошти на ремонт різних кабінетів, однак сам керівник жодного разу так і не звертався за допомогою.

За словами голови профспілки санаторію, головний лікар неодноразово погрожував всім працівникам звільненням.

«Просимо добре подумати перед тим як продовжувати з ним контракт. За вісім років він нічого не зробив, він навіть не знає, які нововведення були впроваджені за останні три роки», - наголосила пані Галина.

У підсумку комісія визнала звіт Мисюги незадовільним. Представники санаторію, що приїхали на засідання комісії зустріли таке рішення аплодисментами.

Комісія також рекомендувала сесії облради не продовжувати трудові відносини з головним лікарем «Смерічки».

До теми: На Прикарпатті можуть закрити єдиний в області туберкульозний санаторій