Прес-конференція Open Dance Day і MAD Battle


В Івано-Франківську в рамках Мad About Dance — проекту платформи «Тепле Місто» — 29 квітня, до Міжнародного дня танцю, відбудеться Open Dance Day, який об’єднає професійних танцівників і аматорів, а 30 квітня — змагання MAD Dance Battle 2017.

Для медіа перед танцювальним перформансом у суботу заплановано брифінг з організаторами та учасниками заходів (відповідальний Ігор Крицак, координатор програми «Гарячий Спорт» і проекту Мad About Dance, «Тепле Місто»): 29 квітня, 16.30, майданчик фортечної галереї «Бастіон» (провулок Фортечний, 1).

 

29 квітня, у суботу, о 17.00 на площі «Бастіону» відбудеться масштабний танцювальний перформанс за участю представників танцювальних шкіл Івано-Франківська. Загалом програма Open Dance Day передбачає:

 

14.00, Urban Space 100 — майстер-клас від DJ Igorskee

17.00, «Бастіон» — танцювальний флеш-моб і показові виступи учасників

18.00, «Бастіон» — танцювальний джем.

 

Основана мета заходу — об’єднати тих, хто займається у танцювальних школах, танцівників-аматорів і просто любителів активного відпочинку, та показати повний спектр напрямків сучасних танців. Так, під час проведення заходу професіонали продемонструють свої вміння та обміняються практичним досвідом і навиками, а глядачі зможуть ближче ознайомитись з танцювальною культурою, поспілкуватись із танцівниками.

Ігор Крицак із платформи «Тепле Місто» каже:

— Це має бути великий танцювальний перформанс, яким в Івано-Франківську відзначимо Міжнародний день танцю. Його постановку і проведення тренувань на себе повністю взяли представники провідних танцювальних шкіл міста: це Вікторія Ковальчук (Mixstyle Dance Studio), Дмитро Лека та Юлія Гулян (Maasai Dance School), Віра Часовських і Антоніна Терсенова (SoloWay Dance Сentre), Наталія Король (школа танцю MiAmor). Хочу наголосити, що це свято не вдалось би, якби не робота цих талановитих хореографів та їхніх учнів: вони готувались, активно тренувались напередодні події. Тож перформанс — ініціатива, яку допомагає втілити кожен учасник. Танець — вид мистецтва, який об’єднує різні напрями (бальні, народні, сучасні танці), — збере нас всіх цього дня на одній площі. Це буде спілкування мовою, яку ми всі розуміємо, — мовою танцю. Сподіваємося, що і мешканцям Івано-Франківська, і, можливо, гостям міста буде цікаво вступити в цей «діалог» з нами — задля розвитку танцювальної культури у Франківську та Україні.

 

30 квітня, неділя, 10.00, народний дім «ПРОСВІТА» — MAD Battle. Цей формат передбачає танцювальні змагання, так звані бої один на один між учасниками. Передбачені різні вікові категорії (діти і дорослі), а також різні рівні підготовки (початківці та професіонали). Учасники позмагаються в таких категоріях, як Hip-Hop, Breaking, DanceHall, а також AllStyles. Суддями будуть відомі хореографи Ростислав Корнієць, Дарія Павленко та Сергій Кондрацький. Переможці в Mad Battle в категорії PRO поїдуть на Всеукраїнський танцювальний чемпіонат Explosion Battle, що відбудеться у Черкасах 13-14 травня.

Нагадаємо, Mad About Dance — проект платформи «Тепле Місто», мета якого — створення в Івано-Франківську танцювальної спільноти і розвиток сучасної танцювальної культури, що має зробити місто одним із найпроґресивніших творчих майданчиків країни. У рамках Mad About Dance вже проводили Open Dance Day, фестиваль сучасного танцю Dance with APACHE 2015 та 2016.