Прес-конференцію з нагоди проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі


6-7 серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженіший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. В ювілейний рік Божого Милосердя будемо мати унікальну нагоду перейти через Двері Милосердя.

«Ми постійно потребуємо споглядати таїнство милосердя. Воно є джерелом радості, спокою ти миру. Воно є умовою нашого спасіння. Милосердя – це слово, яке об’являє Таїнство Пресвятої Трійці. Милосердя – це останній та найвищий акт, яким Бог виходить нам на зустріч… Милосердя – це шлях, який єднає Бога і людину, бо відкриває серце на надію на те, що хтось нас полюбив назавжди, не зважаючи на обмеження нашого гріха», – пише Папа Римський Франциск у своїй буллі«Обличчя милосердя».

«Паломництво з його чітко визначеним маршрутом і дорогою до мети може допомогти нам усвідомити наші такі часті відступи від праведної дороги, пригадати нашу загубленість і наші зради. Тож паломництва стають природним шляхом нашого навернення до Бога. Пройшовши такий шлях до себе, вернувшись до власного нутра і пізнавши, як далеко ми віддалилися від самих себе, від наших ближніх і від Бога, ми можемо з довірою переступити поріг святині, щоб тут зануритися в Божі милосердні обійми, очистити свою душу від тягаря гріха та відновитися силою і діянням Святого Духа», - навчає Блаженніший Святослав у Посланні до духовенства і вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди Року Божого Милосердя.

На цьогорічній прощі до Крилоса запланований піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. В цих трьох містах у суботу, 6 серпня, об 08:00, одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу. Серед заходів цьогорічної прощі запланована презентація програми «Сім діл Милосердя», урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Традиційно цьогоріч відбудуться і нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – Євангелізаційно-мистецька програма для молоді.

З нагоди проведення цьогорічної Всеукраїнської Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у с. Крилос, 29 липня 2016 р. Б., об 10:30, в приміщенні Івано-Франківського Архієпархіїального управління (м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 64, І поверх) відбудеться прес-конференція. Поспілкуватись із журналістами прийдуть:

·         Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин;

·         Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат Мощич;

·         Синкел у справах духовенства та Ректор семінарії митр. прот. Олег Каськів;

·         Канцлер Архієпархії та Директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ» митр. прот. Володимир Чорній;

·         Парох с. Крилос прот. Ярослав Жолоб;

·         Віце-ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк;

·         Виконавчий директор БФ Карітас-Івано-Франківськ» п. Наталя Козакевич