Претендентам на посаду прокурорів Івано-Франківщини доведеться пройти тест на IQ


Сьогодні , 4 вересня прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк провів брифінг для представників ЗМІ. Окрім традиційних підсумків роботи прокуратури за минулих вісім місяців 2015 року, зайшла мова й за реформування прокуратури.

Як зауважив Братюк, з 20 липня триває відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур. І вперше на посаду прокурора можуть претендувати всі юристи з 5-річним досвідом роботи. Та вже цієї суботи, 5 вересня, прийом документів завершиться і кандидати пройдуть перше тестування. Загалом, буде чотири етапи конкурсу (серед іншого - тест на IQ), що дозволить обрати дійсно фахових прокурорів.

Ми, як прокуратура, немаємо на конкурс жодного впливу і не прийматиме  участі у відборі кандидатів. Тим не менш, мені відомо, що бажаючих на ці посади у  рази більше, аніж вакансій. Вважаю, що висока конкуренція дасть змогу обрати дійсно найпрофесійніших», - зазначив прокурор області.

Тож, як запевняє Владислав Братюк, вже до кінця року місцеві прокуратури будуть повністю реформовані.

«В Івано-Франківській області після реформування з 16 прокуратур залишиться тільки п’ять місцевих, які сформуються на базі районних. Територіально вони будуть розміщені в Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Надвірні та Тисмениці. Середній штат працівників, які будуть там працювати – від 30 до 40 людей», - розповів Владислав Братюк.

За словами посадовця, загалом по  Україні чисельність працівників прокуратури зменшиться з 18 тисяч 200 осіб до 15 тисяч.

«Фактично скорочення торкнеться кожного четвертого працівника прокуратури. Тож, якщо наразі в прикарпатській прокуратурі працює 381 людина, то залишиться 288. Як це буде розподілено 29 працівників буде скорочено в апараті прокуратури області, ще 57 осіб буде звільнено із районних прокуратур. Процес  важкий, але ми його пройдемо» - додав прокурор Івано-Франківської області.