Презентація фільму «Посттравматична рапсодія»


15 березня о 18.30 в театрі кіно «Люм`єр», відбудеться презентація фільму «Посттравматична рапсодія» та зустріч із творчою групою.
17:30 - прес-конференція
18:30 - показ фільму.

«Посттравматична рапсодія» - українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом, екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів.

Музика у фільмі звучить у виконанні кобзаря, лідера гурту "Хорея Козацька", заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Серед пісень є і сучасні, і такі, що відповідають історичним періодам, представленим у стрічці.

Серед акторів, що знімалися у фільмі, багато бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил. Зокрема, Артем Безверхий – учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81 десантно-штурмової бригади. Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець – у 2014 –2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ». Анатолій Пашинін – відомий російський та український актор, після початку Російсько-Української війни воює добровольцем на боці України (боєць 8-го ОБ УДА «Аратта») та Юлія Тайра Паєвська (парамедик ASAP «Ангели Тайри») приїхали для зйомок з фронту.

Автор сценарію Дмитро Корчинський, актори Олексій Середюк і Марат Сайфулін брали участь у штурмі Іловайська у серпні 2014.

Режисер - Павло Когут
Сценарій - Дмитро Корчинський
Оператор - Сергій Смичок
Музика - Тарас Компаніченко

У ролях:

Назар Борушок
Анатолій Пашинін
Анатолій Гнатюк
Максим Зерко
Владислав Фуківський
Тарас Компаніченко
Ілля Кива
Юлія Паєвська (Тайра)
Віталій Чорний
Олександр Рудинський