Презентація книг Христі Венгринюк «Хутір Америка» та «Довгі очі»


Книгарня «Є» та видавництво «Книги-ХХІ» запрошують Вас на презентацію книг Христі Венгринюк «Хутір Америка» та «Довгі очі», що відбудеться 31 жовтня.

31 жовтня у Книгарні «Є» Христя Венгринюк презентує дві нові книги – «химерно-містично-історичний роман» «Хутір «Америка» та двомовну поетичну збірку «Довгі очі». Модератором презентації буде письменник Тарас Прохасько.

Христя Венгринюк – українська письменниця з Чернівців. Аспірантка ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Пише кандидатську дисертацію з літературознавства. Організатор молодої літератури міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz». Організатор літературних вечорів (м. Чернівці). Разом з Михайлом Антонюком займається відеопоезією угрупування "Pharmakon", який став лауреатом двох відеопоетичних премій «Грак» (2011р.) та «Бук» (2011р.). П’єса Христі Венгринюк «Хворі клепсидри» потрапила у шорт ліст найкращих п’єс конкурсу «Драма.UA.» 2011р. Також отримала премію літературного конкурсу «Смолоскип» 2011р. Стипендистка програми Польського уряду для молодих науковців в галузі літературознавства (2010-2011рр.) Перемогла конкурс на участь у варшавському фестивалі міжнародної поезії 2013р.

 Про книгу «Хутір Америка»: Мільйонна Америка – це хутір для автора? Чи малесеньке однойменне поселення можна прирівняти до наймогутнішої країни? Здається, лише Творцю відомо, де більше любові і страждань більше. Химерно-містично-історичний роман «Хутір «Америка» розкритий душею і лоном. Можливо, лише в Америці божевільний вміє любити як мудрець. А блудниці стирають голови у поклонах. І ніхто не знає, який шлях є блаженнішим, хоч усім дуже треба(!) до раю (наче вони знають, що це і де). У кожній хаті стигматично точиться кров із серця і стегон. І так само синхронно зупиняється дихання від оргазмів і молитов …

 Про збірку «Довгі очі»: У синтетичному повітрі є небезпека захворіти думками синтетичними. А між справжнім / несправжнім – тонка межа зворотної реальності. І якщо її розгледіти добре, то можна і не вживати нічого вже. Але раз і назавжди впустивши це марево – вчитися жити у стані іншому. Ці тексти «гребуть». Особливо, якщо читати їх залпом. Тексти «гребуть». Якщо читати їх натще. Токсичні і болючі. Галюциногенні і сакральні. А часом просто немислимо (навіщо аж так?!). Такі нові вірші Христі Венгринюк.

 Щоб дізнатися більше про книги Христі Венгринюк та поспілкуватися з авторкою – приходьте 31 жовтня до Книгарні «Є».