Презентація книги “Нереабілітована пам’ять”


1 лютого о 16:00 в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім. І. Франка відбудеться презентація книги “Нереабілітована пам’ять”.

Сотні сторінок кримінальних справ Галузевого державного архіву Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області донедавна недоступні і невідомі широкому загалу лягли в основу книги. У ній зібрані історії вояків УПА та діячів ОУН 40-50-х рр. ХХ ст., вивчення і відкриття їх героїчного чину – це повага до нашої держави і нації, а в першу чергу – повага до самих себе. Одночасно частина оповідей розкриває важкі долі людей, яких закрутив вир війни і кинув в урвище біди. Ряд цих людей стали жертвами військового часу, а деякі морально надломилися і перетворилися в злочинців. Є в цій книзі також нариси про «радянських визволителів», які принесли на західноукраїнські землі безліч кривди під «прапором Леніна-Сталіна» і дійсно не підлягають реабілітації. 
Нова книга стане в нагоді для освітян, краєзнавців та широкого загалу читачів, а особливо сьогодні, коли Україна має справу в зовнішній політиці або з гібридними ворогами, або з гібридними друзями. Ба більше, можливо, серед імен героїв монографії побачите своїх родичів чи сусідів, а в географічному покажчику – свій рідний населений пункт