Презентація роману „Людвисар, ігри вельмож” Богдана Коломійчука


21 жовтня, з 15.00 до 16.00 у книгарні „Книги Фоліо” (вул. Галицька, 29 з боку площі Шептицького біля кафе „Бізе”) відбудеться автограф-сесія письменника, володаря Гран-прі „Коронації слова” Богдана Коломійчука. Він презентуватиме у Івано-Франківську свій історичний роман „Людвисар. Ігри вельмож”.

Автор роману поєднав захопливий пригодницький сюжет з цікавими персонажами та реалістично виписаними деталями далекої епохи, коли справи честі вирішувались двобоями, а шляхетність жінок йшла рука об руку з підступністю та вмінням плести інтриги. Історія України та Європи віддзеркалені у фабулі твору, нагородженого найвищою відзнакою „Коронації слова”.

Назва роману відсилає нас до середньовічного Львову, де жили давні ливарники, майстри гармат – людвисари.

„В романі нас очікуватиме містичний напрям: відьми та відьмаки, водяники та ін. Значну частину відведено вельможам того часу. Серед них маємо шанс зустріти найвпливовіших людей: за кадром і султан Сулейман І Пишний, який зараз дуже популярний в контексті фільму „Роксолана”, фігурує також король Речі Посполитої Сигізмунд ІІ Август”, – пише літературознавець Ольга Телипська.

Презентація відбудеться в новому магазині „Книги Фоліо”, де іванофранківці зможуть придбати широкий спектр книжок – від підручників і дитячої літератури до творів сучасних українських письменників та перекладів світової класики.

З огляду на те, що в останні роки кількість магазинів, де можна купити книжки та отримати фахову консультацію з питань літератури, різко скоротилась, поява нової книгарні відроджує надію на те, що Івано-Франківськ залишиться містом людей, що читають.