Презентацію від художників з Кишинева


29 листопада 2016 року о 18:00 запрошуємо на презентацію від художників з Кишинева «Мистецькі практики для повернення публічного простору міста». Захід відбудеться в громадському ресторані Urban Space 100 (вул. Грушевського, 19).

Художники Владімір Ус і Максим Кузьменко та соціолог Віталіє Спринчана розкажуть про проекти, організовані асоціацією Oberliht у Кишиневі впродовж останнього десятиліття. Зокрема, про мистецькі інтервенції, що відбувалися поза традиційними закладами культури: «Втручання» (2006 – 2008), KIOSK (2009), Громадський Центр Кишинева (2012 – 2014) та інші.

Ці проекти об’єднали художників, архітекторів, соціологів, активістів, – усіх зацікавлених перетвореннями, що відбуваються в публічному просторі Кишинева та інших пострадянських містах, і мають на меті переосмислити те, хто і як керує сьогодні публічним простором.

Учасники асоціації молодих художників Oberliht (Кишинів) перебуватимуть в Івано-Франківську з 25 по 29 листопада. Метою їхнього візиту є підготовка до міжнародної мистецько-урбаністичної резиденції, що відбуватиметься навесні 2017 року, і участь в якій зможуть взяти художники та активісти з Івано-Франківська та Кишинева.

 

Асоціація молодих художників Oberliht була заснована у 2000 році і має за собою тривалий досвід незалежної культурної інституції. Oberliht має на меті будувати зв’язки між різними мистецькими спільнотами та будувати мистецьку спільноту, використовуючи публічний простір. Асоціація розвиває та підтримує міждисциплінарні платформи та проекти, що з’єднують місцеві та міжнародні культурні ініціативи та бореться за незалежний культурний сектор у Молдові та регіоні. Діяльність асоціації заснована на волонтерській роботі та принципах самоорганізації та неприбутковості.

Візит художників відбувається на запрошення івано-франківської організації UFRA в рамках проекту програми для культурних менеджерів TANDEM Ukraine.