Президент ІФ ТПП Гуменюк звернувся до президентів України, Польщі та Білорусії через "розгул бандитизму" на Прикарпатті


Президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Василь Гуменюк заявив, що змушений просити політичного притулку у Чехії через "розгул бандитизму та розправи над патріотами в області".

За словами Гуменюка, це відбувається з "вини народного депутата Матвієнка, голови ОДА Гончарука, їхніх радників... та фінансового боса Віктора Вінтоняка".

Таку заяву він зробив у зверненні до президента України Л. М. Кравчука, прем’єр-міністра В. П. Фокіна, президента України Л. Д Кучми, прем’єр-міністра України В. А. Масоли, президента України П. О. Порошенка, президента Білорусії О. Г Лукашенка та Президента Польщі О. Квасневського, оприлюдненій на офіційному сайті торгово-промислової палати.

Лист-звернення Президента ІФТПП

Нагадаємо, вчора під час зустрічі заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кушніра з представниками бізнесових кіл Прикарпаття, віце-президент ТПП, що виконує обов’язки очільника Палати Віктор Вінтоняк заявив, шо Василь Гуменюк, можливо, планує шахрайські дії з майном та рахунками очолюваної ним організації. Окрім того, за словами Вінтоняка, Гуменюк перешкоджає роботі ТПП - розсилає повідомлення про перенесення заходу, сфальшував протокол ради ТПП, яку він провів вже після вказаного вище засідання, чинить тиск на членів Палати.

Як відомо, раніше податківці виявили у ІФ ТПП факти зловживань, у звязку з чим було розпочато кримінальне провадження, яке наразі розслідується Івано-Франківським міськвідділом УМВС в області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської міської прокуратури.