Президент про дефіцит газу в Україні: «Критична ситуація вже позаду»


Україна гідно пережила критичну добу дефіциту газу, виконавши всі свої транзитні зобов’язання з постачання голубого палива до Європи і зуміла згуртуватись та зекономити газ у люті морози. Про це заявив Президент України.

«Критична ситуація вже позаду», — сказав Петро Порошенко, підкресливши, що зараз газотранспортна система України вже працює у штатному режимі.

«Зараз ми маємо різке зростання постачання газу з ЄС - з Польщі, Словаччини та Угорщини,  і станом на 10:20 ситуація із забезпеченням газом стабілізувалася, весь дефіцит газу повністю покрито… На сьогодні ми маємо стабілізовану ситуацію з газопостачанням, маємо достатньо газу у підземних сховищах, на 2 млрд кубів більше, ніж минулого року… Відбір газу зі сховищ становить 115 млн кубів на добу.  Часи газового шантажу Росією вже минули, ніхто Україну на коліна не поставить», — заявив Президент України.

Петро Порошенко також подякував українцям, які у люті морози відгукнулись на заклик влади прикрутити горілки в котлах і зекономили на опаленні такий потрібний минулої доби газ.

Повна версія заяви Петра Порошенка — 112 Україна.