Президент проінспектував ремонт дороги Н-10 на Прикарпатті


У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом виконання ремонту автомобільної дороги Н-10 (Стрий – Чернівці – Мамалига).

Під час огляду Президент зазначив, що розбудова дорожньої інфраструктури у 2017 році є одним із пріоритетів розвитку держави, а на Прикарпатті два роки поспіль успішно реалізовується програма розвитку дорожнього господарства. Глава держави підкреслив, що покращення стану дороги Н-10 є стратегічно важливим не лише для регіону, а й для розвитку добросусідських відносин України з  Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією.

Главу держави поінформували про стан будівництва та реконструкції доріг в Івано-Франківській області. Зокрема, Голова Державного агентства автомобільних доріг Славомир Новак поінформував Президента про реалізацію програми «Розвиток дорожнього господарства Карпатського єврорегіону у 2015-2017 роках».

На ділянці автомобільної дороги Н-10 Стрий – Чернівці – Мамалига проводяться роботи з поточного середнього ремонту ділянки дороги за технологією «холодного ресайклінгу» з подальшим укладанням щебенево-мастичного асфальтобетону. Гарантійний термін експлуатації об’єкту складає 10 років.

Протяжність автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області складає 4 110,4 км. З них 995,3 км – автомобільні дороги державного значення та 3 115,1 км – місцевого.