Прикарпатські енергетики висадили майже 600 дерев


Анонсовану екологічну акцію з висадки дерев в освітніх закладах Івано-Франківська АТ «Прикарпаттяобленерго» провело завчасно, без залучення школярів та волонтерів з числа працівників.

Подія мала відбутися з 20 по 26 березня в рамках Всеукраїнського марафону «Відновлюємо ліси разом» Міністерства енергетики та захисту довкілля спільно з Державним агентством лісових ресурсів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Висадку дерев під назвою «90+200 дерев до 90 років компанії» енергетики присвятили ювілею компанії, яка веде свій початок від старту Станіславівської електростанції у 1930 році. Меншу частину саджанців хвойних та листяних декоративних порід планувалося висадити на територіях філій АТ «Прикарпаттяобленерго», а більшу – у школах міста.

Завдяки партнеру - еко-амбасадору - Прикарпатському національному університету імені В. Стефаника кількість замовлених дерев була подвоєна (з 290 до 580 саджанців). Департамент освіти і науки Івано-Франківської міськради як соціальний партнер еко-акції енергетиків зібрав від освітніх закладів замовлення для озеленення їхніх територій – загалом 400 саджанців для 15 шкіл. Серед декоративних дерев – як листяні (магнолія, оцтове дерево, клен гостролистий та цукристий, дейція біла, фотінія, спірея Біларда, робінія, липа тощо), так і хвойні. Вони стануть не лише окрасою, а додатковими легенями шкільних подвір’їв.

«В умовах загрози поширення коронавірусу нашу еко-акцію довелося починати тиждень наперед та скорочувати в часі, - ділиться організатор події Ольга Тишко, голова профкому АТ «Прикарпаттяобленерго». – Крім того, ми були змушені відмовитися від залучення наших волонтерів, які у великій кількості хотіли брати участь у цій масштабній події. На разі усі дерева висаджені на територіях шкіл силами їхніх технічних працівників. Друга частина еко-акції, яка передбачає зустрічі зі школярами, пройде вже після карантину. Адже її мета – не лише озеленення нашого міста, а й поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління та у дорослих шанобливого ставлення до природи».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!