Прикарпатські поліцейські цьогоріч розшукали 50 безвісти зниклих дітей


Питання безпеки дітей є пріоритетним для поліцейських ювенальної превенції. Сьогодні, 25 травня, світова спільнота відзначає Міжнародний день зниклих дітей. Відрадно, що на Івано-Франківщині поліцейські розшукали усіх дітей, повідомлення про зникнення яких надійшли від початку цього року.

Для розшуку зниклих дітей завжди оперативно створюються спільні групи, до складу яких входять представники ювенальної превенції, карного розшуку, кінологи, патрульні та загалом всі підрозділи, інформує ювенальна превенція.

«Діти, опинившись на вулиці, в будь-який момент можуть потрапити до рук зловмисників. Тому розшук зниклих дітей для нас в пріоритеті», – зазначає начальниця ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківської області Алла Бойчук.

Поліцейські у кожній ситуації зокрема з’ясовують причини, які спонукали дітей до втечі з дому. Серед найпоширеніших – сімейно-побутові умови, схильність підлітків до бродягування, непорозуміння з однолітками, та найчастіше діти у такий спосіб намагаються «розв’язати» проблему конфліктів у сімейному середовищі. Тому превентивна робота – один із найдієвіших методів запобігання зникненню дітей.

Зважаючи на обставин та мотиви, які підштовхнули дитину на такий вчинок, поліцейські приймають виважене рішення в інтересах дитини про доцільність повернення утікачів додому чи їх тимчасове поміщення до спеціальних установ для дітей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!