На Прикарпатті засудили чоловіка, який вбив сокирою сусідку, а потім намагався спалити тіло


Колегія суддів Калуського міськрайонного суду засудила мешканця Тлумацького району до 9 років позбавлення волі.

2 червня колегія суддів у складі головуючого судді Любомира Юрчака, суддів Олега Миговича, Олександри Кардаш винесла вирок у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України, інформує пресслужба Калуського міськрайонного суду.

Згідно з обвинувальним актом, в грудні 2019 року, обвинувачений з метою позики 50 грн прийшов до своєї сусідки. Під час розмови між ним та потерпілою, яка в той час знаходилась на подвір’ї, розпочався конфлікт, через відмову у позиці грошей. Обвинувачений будучи розлюченим, пішов до свого будинку, де в приміщенні кухні взяв сокиру, після чого повернувся до господарства потерпілої. Надалі реалізовуючи свій злочинний умисел, наніс сокирою ряд цілеспрямованих ударів по голові потерпілої. Від отриманих тілесних ушкоджень остання померла на місці.

Того ж дня, перебуваючи за місцем проживання потерпілої, з метою приховання слідів кримінального правопорушення, а саме слідів умисного вбивства, обвинувачений підпалив приміщення літньої кухні. Впевнившись у тому, що процес загорання розпочався та поширюється, обвинувачений залишив будинок, унаслідок чого вогнем було знищено житловий будинок та пошкоджено приміщення літньої кухні.

У судовому засіданні прокурор просив суд визнати обвинуваченого винним та призначити покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Донька потерпілої просила суд суворо покарати обвинуваченого.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав, розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати. Захисник обвинуваченого просила суд врахувати пом’якшуючі обставини, а саме його вік, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, те що він попросив пробачення у потерпілої, а тому призначити її підзахисному більш м’яке покарання, ніж просить прокурор.

Колегія суддів, реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк, передбачений санкцією статті кримінального закону у вигляді позбавлення волі. Суд, вважає, що таке покарання буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігати скоєнню ним нових злочинів.

За сукупністю злочинів, колегія суддів, призначила остаточне покарання у виді 9 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили залишено в силі попередньо обраний обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!