Про реформування місцевого самоврядування та євроінтеграцію говорили представники асоціації молодих сільських голів Прикарпаття


Відбулось виїзне засідання профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття, яке відбулося на базі Тисменицького району.

З учасниками засідання зустрілися голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Росіцький та заступник голови Тисменицької районної ради Руслан Фармус. У своєму виступі Іван Росіцький зупинився на обговоренні у районі Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. «Питання Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні було головним на засіданні Ради регіонів, яке відбулося 21 березня 2013 року під головуванням Президента України Віктора Януковича, також обговорено на засіданні президії Української асоціації районних та обласних рад та на засіданні колегії районної державної адміністрації», - зазначив голова районної державної адміністрації. Керівник району зупинився і на питанні євроінтеграційного курсу Президента України Віктора Януковича, який позитивно сприймає громадськість Тисменицького району і яке активно обговорюється у районі під час нарад, робочих виїздів керівників районної державної адміністрації, розширених засідань виконавчих комітетів та сесій місцевих рад.

Крім того, Іван Росіцький та Руслан Фармус розповіли про соціально-економічний розвиток Тисмениччини; співпрацю громади та влади, зокрема, у напрямку написання та реалізації проектів, участь у конкурсах з метою залучення коштів у розвиток території та вирішення проблемних питань життя населеного пункту. Так, завдяки реалізації 28 проектів місцевих громад району вдалося залучити у розвиток населених пунктів Тисмениччини більше 2 мільйонів 800 тисяч гривень.

Про те, як господарюють у Тисменицькому районі присутні побачили під час перегляду документального фільму ТРО «Тисмениця» про діяльність сільських, селищних, міського голів району, з якого дізналися багато цікавої та корисної для роботи інформації.

Роботу продовжили на базі Пшеничниківської сільської ради, де ознайомилися з умовами праці трудового колективу виконавчого комітету Пшеничниківської сільської ради, роботою профгрупи, відвідали об’єкти соціальної та культурної сфери села та побували у духовно-паломницькому центрі Матері Божої у Погоні.

Участь у виїзному засіданні профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття взяли голова обласного комітету профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт, начальник відділу моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради Назар Косаревич, директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдан Волошинський, голова Асоціації голів сільських рад області, сільський голова с.Старуня Іван Мосюк.