Про важку хворобу франківчанка Юлія Дмитренок дізналася торік


Про важку хворобу Юлія Дмитренок дізналася торік. Восени. Тоді з високою температурою і підозрою на звичайну застуду дівчина звернулася до медиків. Втім, результати аналізів ошелешили – рак крові.

Останні півроку для Юлі стали неабияким випробуванням. Звичне життя залишилось за стінами лікарні. З улюблених занять, які змогла пристосувати до постільного режиму – малювання. Цей процес, каже дівчина, заспокоює. Приятелів Юля майже не бачить. Щоправда, дружнє плече знайшла неподалік. В сусідній палаті. Втім, на жаль, ненадовго, пише ТРК Вежа.

У лікарняній палаті поруч з Юлею постійно «чергує» хтось з близьких. Це не лише її моральна підтримка. А й пересторога. На випадок погіршення її самопочуття. Рідні дівчини досі не можуть оговтатися від обставин, що склалися.

Втім, кажуть лікарі, Юля – борець. А це уже значна частина успіху. На шляху до одужання.

Позаду уже декілька непростих курсів хіміотерапій. Втім, найважче попереду. Операція з пересадки кісткового мозку. Та перед тим Юлі необхідно знайти донора. Цей етап теж виявився непростим.

А далі – питання коштів. Як лише у Юлі буде необхідна сума – поїде у Чехію. На підготовку до операції. Опускати рук дівчина не має наміру. Каже, боротиметься заради тих, хто її підтримує. Та насамперед тому, що пообіцяла йому: попри все – перемогти хворобу.