Проект «Війна». Соціальна адаптація та психологічна реабілітація учасників АТО


В рамках проекту Книгарні «Є» «Війна» запрошуємо на обговорення теми соціальної адаптації та психологічної реабілітації учасників АТО.

Спільно з Центром психологічної допомоги учасникам АТО, ГО «Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО» та «Творчою криївкою». Зустріч відбудеться у вівторок, 9 лютого.

Початок – о 18:00

«Війна» — цикл зустрічей у книгарнях “Є”. Безпосередні учасники війни на Сході України — військові, волонтери, медики, капелани — у форматі відкритих розмов та публічних дискусій говорять як про власний досвід війни, так і про загальні проблеми, спричинені подіями на Сході України.

За два неповних роки війни на Сході ми вже звикли до повідомлень про обстріли, смерть на передовій, дивом врятовані життя. Десятки тисяч хлопців та дівчат мобілізувалися у ЗСУ чи перебувають у добровольчих батальйонах. Після року на Сході їх чекає повернення додому. За даними Департаменту соціального захисту населення, більшість військовослужбовців психологічно нездатні самостійно повернутися в систему соціальних зв'язків і норм мирного життя, тому постає потреба в спеціалізованому наданні соціальної допомоги, а приблизно 20 відсотків потребують психологічної допомоги. 

Про проблему соціальної адаптації та психологічної реабілітації учасників АТО говоритимуть:
Андрій Долик, ветеран АТО, голова ГО «Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО»,
Ольга Батуєва-Ковтун, психолог, психотерапевт. Працює з учасниками АТО,
Віталіна Маслова, засновник організації творчої реабілітації бійців АТО «Творча криївка».