Прокуратура хоче відсторонити керівника патрульної поліції Франківська від посади


На сайті обласної прокуратури з’явилося повідомлення про підозру керівнику управління патрульної поліції в Івано-Франківську Дмитрові Міхальцю.

Мова йде про умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України), йдеться на сайті прокуратури.

Так, на початку вересня поточного року до керівника управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську звернувся учасник АТО, який висловив незгоду з постановою про накладення на нього адміністративного стягнення. 

Не дослухавши заявника, посадовець наказав останньому залишити кабінет. Коли учасник бойових дій продовжив відстоювати свою позицію,  поліцейський, не маючи жодних підстав для застосування фізичної сили, демонструючи значну фізичну перевагу, спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновком судово-медичного експерта. Перевищення службових повноважень супроводжувалось насильством, болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.            

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом прокуратури області.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді застави, а також відсторонення його від займаної посади.

До теми: Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Cтаре ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська