Прокуратура Івано-Франківської області вживає заходи щодо порушень серед неповнолітніх


Упродовж 2018 року місцевими прокуратурами вжито скоординованих заходів для запобігання правопорушенням серед неповнолітніх, стабілізації криміногенної обстановки та додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні, внаслідок чого досягнуто певних позитивних результатів.
Так, протягом поточного періоду 2018 року неповнолітніми вчинено 46 кримінальних правопорушень (проти 66 за аналогічний період 2017 року). Загальний рівень злочинності серед неповнолітніх у порівнянні з аналогічним періодом минулого року знизився на 30,3%, інформує прес-служба прокуратури в області.
 
Упродовж січня-квітня 2018 року затримано 2 неповнолітніх осіб у порядку ст. 208 КПК України, щодо яких застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, щодо 2 осіб за поданням слідчого обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
 
За 4 місяці 2018 року за результатами розгляду кримінальних проваджень судами винесено обвинувальні вироки щодо 15 неповнолітніх осіб. Щодо 3 осіб кримінальні провадження закрито на підготовчому судовому засіданні, у зв’язку із відмовою потерпілого від обвинувачення.
 
В ході здійснення нагляду за дотриманням прав дітей при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні примусових заходів виховного характеру прокурорами внесено 4 документи реагування, за результатами розгляду яких 3 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.