Прокуратура не бачить конфлікту інтересів у справі проти франківського патрульного


Сьогодні, 22 грудня в Івано-Франківську продовжила свою роботу ХІХ сесія обласної ради. На друге пленарне засідання винесли 38 проектів рішень.

Серед іншого, перший заступник прокурора області Володимир Торованин доповів депутатському корпусу щодо діяльності прокуратури за 11 місяців 2017 року.

Натомість депутати цікавились як рухається розслідування щодо львівського сміття на Прикарпатті, злочинів у Снятинському дитбудинку-інтернаті, справи через підозри про розкрадання, довгобуди та інше.

Зокрема, свободівець Сергій Адамович поцікавився чи немає конфлікту інтересів у справі проти патрульного Леоніда Гончарука, який нібито зламав палець під час затримання екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому. Як відомо, брат Ільницького очолює відділ у обласній прокуратурі. Втім, на думку заступника прокурора області, тут порушення немає.

«Так є таке провадження, суд і справді повернув його у прокуратуру на доопрацювання, але на те рішення подана апеляція. Конфлікту інтересів там немає, бо його брат до того відношення не мав. Щодо провадження, то я думаю, що справу об’єктивно розглянуть в суді», - відповів Торованин.

Нагадаємо, командира роти патрульної поліції Івано-Франківська Леоніда Гончарука звинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 ККУ). Санкція статті передбачає від трьох до семи років. Командир роти прибув на підтримку колег, що зупинили автівку екс-міліціонера Михайла Ільницького. Той відмовився проходити освідчення і вів себе доволі агресивно, намагався втекти з місця події. Також на його захист кинулась вся родина, з якою він їхав в авто - дружина, син з невісткою та діти. "Відбити" п'яного водія у патрульних намагались і його знайомі, що прибули на місце. Зокрема, й відомий франківський активіст на прізвизько Хімік. Про "пригоди" тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з "групою підтримки" Ільницького. 19 жовтня суд відсторонив від посади патрульного, якого екс-міліціонер звинуватив у дрібному каліцтві. Проте згодом Апеляційний суд скасував це рішення і вирішив не відстороняти Леоніда Гончарука від роботи. Опісля адвокати Ільницького подали цивільний позов на відшкодування потерпілому 33-х тисяч гривень матеріальної шкоди та одного мільйона гривень моральної шкоди

До теми: Не пив і за кермом не сидів: Апеляційний суд виправдав екс-міліціонера Ільницького.

"Судді, прокурори, ви там охреніли?!", - соцмережі про справу проти франківського патрульного.

Все, аби приховати правду? Франківського копа судять за зламаний палець п'яному екс-міліціонеру

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав "Хімік", у суді перекладає вину на свою невістку

Міністр МВС вручив відзнаку франківському патрульному, відстороненому від служби