Прокуратура перевіряє використання прикарпатськими лікарнями бюджетних коштів


Прокуратурою Івано-Франківської області вивчається інформація щодо стану використання бюджетних коштів, виділених на закупку медичного обладнання та медикаментів лікувальним закладам області за період 2014-2015 років.

Попередньо встановлено, що з метою забезпечення фінансування лікувальних закладів області упродовж вказаних років з місцевих бюджетів виділено кошти на загальну суму 277 млн грн, з яких 73,8 млн грн - на закупівлю медичного обладнання та 203,2 млн грн - на придбання медикаментів.

В основному із загальної суми коштів близько 43,5 млн грн виділено на придбання медичного обладнання для Івано-Франківської обласної клінічної лікарні та 152 млн грн - на медикаменти. Керівництвом Івано-Франківської обласної клінічної лікарні самостійно придбано медичне обладнання на суму 17,5 млн грн та ліків на суму понад 12 млн грн. 

Крім того, Департаментом охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації для даного закладу додатково закуплено медичне обладнання на суму понад 26 млн грн. Всього упродовж зазначених років Івано-Франківській обласній клінічній лікарні на вказані цілі виділено бюджетні кошти в сумі 195 млн грн.