Прокуратура подала апеляцію на ухвалу Долинського суду про повернення справи Коцаби


27 лютого 2018 року прокурором прокуратури Івано-Франківської області подано апеляційну скаргу на ухвалу Долинського районного суду від 20.02.2018 року про повернення прокурору обвинувального акта відносно Руслани Коцаби.

Прокурор не погоджується із рішенням Долинського районного суду Івано-Франківської області   та просить скасувати ухвалу суду,  яка, на його думку , постановлена  з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону.

Нагадаємо, що 20 лютого Долинський районний суд Івано-Франківської області повернув прокурору прокуратури Івано-Франківської  області  обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення Коцаби Руслана  у вчиненні кримінальних  правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111, ч1 ст. 114-1 КК України  разом з іншими матеріалами  кримінального провадження. Такого висновку суд дійшов на підставі аналізу самого обвинувального акту, складеного та затвердженого ще у березні 2015 року.

Зазначене процесуальне рішення прокурора не відповідає вимогам п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, оскільки  не містить формулювання обвинувачення Коцаби Р.П. відповідно до положень процесуального закону, так як в ньому міститься лише виклад фактичних обставин кримінальних правопорушень, які прокурор вважає встановленими, та правова кваліфікація кримінальних правопорушень. Крім того, даний обвинувальний акт також не містить посилань про те, що Коцаба Р.П. обвинувачується у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, так як в ньому наявні лише відомості щодо підозри Коцаби Р.П. у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.111, ч.1 ст.114-1 КК України.

Долинський районний суд Івано-Франківської області через три дні після закінчення строку апеляційного оскарження судового рішення надішле  отриману апеляційну скаргу разом із матеріалами кримінального провадження до Апеляційного суду Івано-Франківської області .

Прес-служба суду.