Прокуратура розслідує викрадення в зоні АТО франківчанки


Старобільська місцева прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо викрадення на підконтрольній бойовикам території журналістки з Івано-Франківська Ольги Сворак.

Дані внесесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), інформує прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що на територію, тимчасово непідконтрольну українській владі, журналістка поїхала у власних справах та перебуваючи там, продовжувала займатись журналістською діяльністю, а саме готувала статті до газети та сайту про життя людей на окупованій території, їх побут, проблеми, зв’язок із Україною", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

Нагадаємо, 21 червня терористи «ЛНР» заявили про затримання журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

Згодом видання «Голос-інфо» підтвердило, що жінка, про затримання якої заявили бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак. У редакції заявили, що Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала». У «Голос-інфо» також зазначили, що про будь-які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України їм нічого не відомо.