Прокуратура взялася за суддів, які захищали 8-поверхівку дружини кандидата від «Самопомочі»


Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо суддів Господарського суду Івано-Франківської області Калашника В.О., Гриняка Б.П., та Деделюка Б.П. завідомо не правосудного рішення у справі про будівництво на вул.Мазепи 35-А.

Про це пишуть Наші Гроші з посиланням на «Версії».

Досудове розслідування відкрито за заявою Анатолія Прута.

У листопаді минулого року Госпсуд Івано-Франківської області визнав законним будівництво 8-поверхового будинку ТОВ «Прогрес-Буд ІФ».

«За це забудовник Друк В.О. нібито «позичив» судді Калашнику 200 тисяч доларів США», – пише автор.

У квітні цього року Вищий госпсуд направив справу на новий розгляд у той же Господарський суд Івано-Франківської області. Справу розглядає суддя П.Я. Матуляк. Востаннє судове засідання у справі планувалося 9 липня, але через неявку представників Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю його відклали до 14 серпня.

Будівництво оскаржує Івано-Франківська міськрада, яка є власником ділянки, де ведуться роботи. «Прогрес-Буд ІФ» з 1994 року мало держакт на право постійного користування ділянкою 0,20 га для будівництва малоповерхових будинків (1-3 поверхи).

У вересні 2014 року окружний адмінсуд скасував реєстрацію повідомлень про початок робіт, дозволів і декларацій про готовність об’єкта. У зв’язку з цим міська рада вважає будівництво восьмиповерхового житлового будинку самочинним.

Крім того, проти забудови свого двору протестували мешканці сусіднього будинку. У липні цього року їхнє ОСББ через суд добилося припинення права користування «Прогрес-Буд ІФ» земельною ділянкою.

Фірма «Прогрес-Буд ІФ» зареєстрована на Олександру Друк, дружину Василя Друка, відомого забудовника, який у 2014 році був заступником Івано-Франківської обласної організації партії «Самопоміч» і мав балотуватися до Верховної Ради по 83 округу від цієї партії, але у зв’язку зі скаргами на нього громадян і на прохання партійців зняв свою кандидатуру.