Прокурор Івано-Фраківщини розповів, чи виконав завдання Луценка


Напередодні прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк прозвітував за сто днів перебування на посаді.

Під час брифінгу для ЗМІ, Олександр Стратюк розповів, що кількість правопорушень в області зросла на третину. Та загалом рівень злочинності на Прикарпатті залишається одним із найнижчих в Україні. Наразі правоохоронцям вдається розкрити кожне третє кримінальне правопорушення.

Як запевнив Стратюк, з липня, тобто від дня його призначення, роботу правоохоронців скоординовано на викритті резонанасних правопорушень, у тому числі з ознаками корупції. Серед викритих правопорушень прокурор області назвав справи щодо хабараників-високопосадовців: депутата Березівської сільради, першого заступника начальника Управління державної пенітеціарної служби в області, керівника регіонального відділення Фонду держмайна.

Натомість журналісти поцікавились у Олександр Стратюк, чи виконав завдання від Генпрокурора Юрія Луценка, покладене перед ним у день його представлення на посаді.

Як відомо, тоді Луценко доручив новопризначеному прокурору розібратись, хто винний у провалі резонансних розслідувань і позбавити їх посади до трьох днів. Тоді Луценко також резюмував, що на Прикарпатті діє банда в камуфляжі. Також крадуть ліс та гравій, але прокурори в районах належно не реагують. Тож вважає це викликом для нового прокурора. Та схоже Стратюк виклик не прийняв, бо відповів доволі туманно.

"Нами не було встановлено причетність працівників прокуратури до видобування гравію чи незаконної вирубки лісів", - відповів на запитання журналістів прокурор.