Прокурор області розповів про затриманих цьогоріч «перевертнів» в погонах


Сьогодні прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк дав брифінг для ЗМІ, присвячений злочинам, вчинених працівниками МВС.

Як зазначив Ігор Настасяк, з початку року органи прокуратури направили до суду 8 кримінальних проваджень для розгляду по суті. З них 5 – стосовно працівників органів внутрішніх справ. Ще чотири кримінальні провадження незабаром теж будуть скеровані до суду. З тих, що вже направлені до суду – три за хабарництво, два – за фактом заподіяння тілесних ушкоджень працівниками міліції і два – за зберігання наркотиків. На даний час у двох випадках вже винесено вирок, а ще шість – у провадженні суду.

«Згідно чинного законодавства всі кримінальні правопорушення вчинені правоохоронцями розслідуються слідчими прокуратури. Ви знаєте, що протягом останнього часу  під час незаконних дій були затримані правоохоронці. Це і вчорашнє повідомлення про затримання хабара косівським правоохоронцем, і незаконне придбання зброї та зберігання наркотичних засобів. І мушу запевнити, що розлідування будуть проведені у максимально короткий час і всі кримінальні провадження будуть скеровані до суду», - підкреслив Ігор Настасяк.

На запитання журналістів, з чим пов’язана така майже одночасне затримання кількох міліціонерів, прокурор зауважив, що ніхто спеціально за працівниками МВС не полює і ніяких провокативних дій щодо них не вчиняють. На його думку, таку статистику сформувала висока свідомість прикарпатців.

«Всі такі кричущі випадки ми стараємося максимально швидко скерувати до суду. Жодних незаконних методів у виявленні, документуванні чи розслідуванні цих злочинів немає і не може бути. Тим більше зараз кожна структура хоче очистити свої ряди від негідників», - резюмував Настасяк.

До теми: На хабарі у розмірі 1300 доларів затримали ще одного прикарпатського міліціонера

На Прикарпатті заступника начальника карного розшуку разом зі спільниками зловили на хабарництві

У прикарпатського міліціонера вилучили боєприпаси та понад 2,5 кг нарковмісної речовини