Промислові підприємтва Франківська майже у всіх галузях збільшили випуск продукції


Головне управління статистики інформує. За січень–жовтень 2016р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено добування пісків природних на 33%, гранул, щебню, каменю дробленого – на 26%.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск м’яса великої рогатої худоби замороженого, борошна. кормів готових для тварин, що утримують на фермах на 18–47%, плавленого сиру, виробів здобних, печива солодкого і вафель – на 2–10%. Випуск м’яса свиней замороженого зменшено на 99,5%, шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, їжі та страв готових з виробів макаронних, маргарину і жирів харчових подібних – на 33–47%, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, виробів кондитерських цукрових, соусів і продуктів для приготування соусів, напоїв безалкогольних – на 4–17%.

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–жовтні 2016р. проти січня–жовтня 2015р. збільшено випуск рукавичок, рукавиць, мітенок (крім трикотажних) у 5 разів, пальт, дощовиків, півпальт, накидок, плащів, анораків, чоловічих та хлопчачих, – на 8%. Білизни постільної вироблено на рівні аналогічного періоду минулого року. Випуск жакетів та блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, зменшено на 53%, пальт, півпальт, накидок, плащів, жіночих та дівчачих – на 41%.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва конвертів та листівок поштових, виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев’яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід на 4–11%. При цьому зменшено випуск вікон та їх рам, дверей балконних та їх рам, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм, на 37–50%, журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, швидкозшивачів, формулярів і бланків, виробів канцелярських інших, з паперу чи картону – на 8%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–жовтні 2016р. проти відповідного періоду попереднього року зменшено виробництво засобів мийних та засобів для чищення, засобів для гоління, дезодорантів для тіла та антиперспірантів, засобів для прийняття ванн, засобів парфумних, косметичних та туалетних, шампунів на 14–45%.

Збільшено виробництво основних видів гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції: посуду столового і кухонного, з пластмас, у 3,2 раза, розчинів бетонних, готових для використання, – на 18%. Водночас, зменшено випуск цегли невогнетривкої керамічної будівельної, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного, блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва на 13–28%.

У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів збільшено виробництво конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі на 15%.

У машинобудуванні збільшено виробництво маностатів (стабілізаторів тиску) та приладів для контролю інших фізичних характеристик – у 1,5 раза. Випуск трансформаторів зменшено на 78%, верстатів для оброблення деревини, електроприладів для обігрівання приміщень та обігрівання ґрунту, схем електронних інтегральних – на 11–53%.