Пропускаєте сніданок – удвічі більше ризикуєте пошкодити артерії, вважають дослідники


Люди, які їдять менше 5% рекомендованих денних калорій на сніданок, подвоюють кількість жирових відкладень на артеріях, порівняно з тими, хто споживає високоенергетичний сніданок.

Пошкоджені жировими відкладеннями артерії можуть спричинити складні серцеві захворювання, повідомляє УП.Життя з посиланням на  AFP.

До такого висновку дійшли дослідники Американського коледжу кардіології, стверджуючи, що його результати можуть запропонувати дієвий спосіб запобігти кардіоваскулярним захворюванням.

"Люди, як регулярно пропускають сніданок, в цілому дотримуються нездорового способу життя. Дослідження доводить, що одна погана звичка може спричинити складне серцеве захворювання", – розповів автор розробки Валентин Фустер.

 

Звіт команди Фустера базувався на опитування 4 тисяч офісних працівників в Іспанії. За ними науковці спостерігали протягом 6 років.

Кардіоваскулярні захворювання посідають перше місце у світовому рейтингу хвороб-убивць – у 2015 році забрали життя 17,7 мільйонів людей (за статистикою ВООЗ).

Один із чотирьох учасників дослідження їв висококалорійний сніданок, який містив більше20% денної норми калорій.

70% добровольців споживали низькокалорійні страви вранці, які забирали до 20% щоденної кількості.

3% пропускали сніданок або "хапали" щось на ходу. Ці люди, за словами науковців, в цілому дотримувалися не дуже здорового способу харчування.

Ті, хто не снідав, мали вищий індекс маси, тиск та збільшені показники цукру у крові.

Науковці довели, що люди, які споживали менше 5% рекомендованої денної кількості калорій на сніданок, удвічі збільшували кількість жирових відкладень на артеріях.