Проти прикарпатського олігарха відкрили кримінальне провадження


Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу – розкрадання в особливо великих розмірах) щодо можливої причетності до банкрутства "VAB-банку" його службових осіб та власника Олега Бахматюка.

Досудове розслідування проводитиме слідче управління столичної поліції, інформує ТСН

Із проханням відкрити кримінальне провадження до правоохоронців звернувся Нацбанк.

"Справа має стати початком посилення роботи правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності власників та топ-менеджерів неплатоспроможних банків. Нагадаємо, у 2015 році було прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб", який посилив відповідальність топ-менеджерів та власників банку за доведення його до неплатоспроможності. Зокрема, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам, то карається обмеженням волі на строк від одного до п'яти років", – зазначили в НБУ.

Нагадаємо, Олег Бахматюк опосередковано володіє банками "ВіЕйБі Банк" ("VAB-банк")та "КБ "Фінансова Ініціатива" через ТОВ "Інвест-Сервіс" та Quickcom Limited.

20 листопада 2014 року правління НБУ ухвалило постанову про віднесення ПАТ "ВіЕйБі Банк" до категорії неплатоспроможних, а 19 березня 2015-го – про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Раніше суд зобов'язав виконавчу службу заарештувати все майно Бахматюка.